Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.

Ik snap het!

Over VW Orchids

Kwaliteit, dat is wat ondernemer Kees van Wijk belangrijk vindt. Met een oorsprong als rozenkweker heeft hij jarenlange ervaring opgedaan met de verschillende aspecten in de teelt van kwaliteitsproducten. Daarbij telt ook de kennis en kunde op het gebied van Phalaenopsis binnen de kwekersfamilie.

Er is één ding wat telt bij VW Orchids: het allerbeste uit het product moet naar boven gehaald worden. Door te focussen op een specifiek product, namelijk grootbloemige Phalaenopsis in potmaat 12 cm, wil VW Orchids zich bewijzen als dé kwaliteitskweker op dit gebied. Een bedrijf, waarbij het telen van Phalaenopsis tot ambacht is verheven. Vakwerk en gevoel, met alle aandacht voor de plant. Samen met zijn team is Kees vanaf 2016 bezig geweest om het bedrijf optimaal in te richten. Van elk schroefje tot aan systeem; met eigen mankracht is alles zelf opgebouwd. Bijzonder en uniek. Met als resultaat een moderne kas, waarin de planten ook in de afkweek gekoeld worden, wat geheel ten goede komt aan de kwaliteit van onze producten.

De beste rassen

Alleen de beste rassen verdienen een plekje in het assortiment van VW Orchids. Jaarrond selecteren we de beste Phalaenopsis, waarbij we ons onder andere richten op de kwaliteit van de lengte als in het aantal bloemen per plant. Minimaal 10 bloemen per kam is ons streven! De verschillende lengtesorteringen van 60 tot 80 cm brengt VW Orchids naar de top van Phalaenopsis-markt.

Door een gelimiteerd assortiment, waar alleen grootbloemige en witte/gekleurde soorten binnen vallen, zijn alle variëteiten jaarrond op ras verkrijgbaar. In nauwe samenwerking met veredelaars blijven we alert op nieuwe en nóg betere soorten. Zo kan VW Orchids u blijven verbazen met de schoonheid van witte Phalaenopsis!